mandag

Agurk med krydret skaldyrssalat

Agrurk med krydret skaldyrssalat, serveret som en lille forret eller som en let frokostret. Når vi laver agurk med krydret skaldyrssalat er det vigtigt, at agurken er lidt bred i modellen, altså tyk og at den har håndtag, hvilket vil sige at den har spids.


Et stykke rugbrød med agurkeskiver er sundt og godt. I 50erne var befolkningen tilsyneladende ikke flinke til at spise rå agurk, hvorfor denne lille for- eller frokostret blev komponeret og præsenteret, så den kunne serveres lidt festligt i en slags fad af grøn agurk.
Hvorvidt vi danskere er flinke agurkespisere i dag er svært at vide, men sandsynligvis er vi, grundet den megen focus på 6 om dagen og tidens trend med salatskålen  på bordet som et kærkomment og næsten supplement til diverse middagsretter og sommerhalvårets mange grillmåltider.

AGURK MED KRYDRET SKALDYRSSALAT

1 tyk, grøn salatagurk med håndtag

rejesalat
150 g mayonnaise
sennep
eddike
karry

150 g rejer eller krabbekød
100 g rå champignoner i skiver

Agurken skylles, aftørres og halveres. Udhul agurken med en spiseske. Fyld agurkerne med  mayonnaisen, smagt til med sennep, eddike og karry. Læg nu tæt og skiftevis en reje på højkant og en champignonskive i den krydrede mayonnaise.

Agurk med krydret skaldyrssalat serveres med agurken skåret i brede skiver og snitter af ristet brød til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.