tirsdag

Lammekoteletter med appelsin

Lammekoteletter med appelsin, serveret med grønne bønner, grønærter og franske kartofler er en lækker middag og så ligger lammekotletter med appelsin ikke så tungt.
Kombinationen af lam og appelsin lyder måske lidt ejendommeligt, men det går fint sammen i denne gamle opskrift fra jeg var barn i 50 erne.


LAMMEKOTELETTER MED APPELSIN

ca. 12 lammekoteletter
fedtstof
mynte
salt
peber
klippet persille
appelsinskiver eller mandariner fra dåse

Puds lammekoteletterne godt af, bank dem ud og brun dem i afbruset smør eller mgr.. Drys dem med salt og peber og steg dem færdig ved ikke for hård varme. Så kan de blive noget hårde og det lækre går af dem. Kan man lide mynte, drysses kødet hermed.

Servér lammekoteletter med appelsin i tynde skiver, der er vendt i letbrunet smør. Saucen laves af stegeskyen, smør, appelsinsaft, mynte og persille. Kom evt sur fløde i saucen, som så vil skille. Sådan skal faktisk en rigtig lammesauce være. Grønne bønner, grønærter og franske kartofler. Et godt stykke brød til at suge den dejlige sauce op med vil være fint til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.