søndag

Professorindens appelsinsaft - ekstrakt

Professorindens appelsinsaft - ekstrakt er endnu en gammel opskrift fra sidst i 50erne. Der er brugt skaller i opskriften, så brug derfor usprøjtede frugter til fremstilling af professorindens appelsinsaft - ekstrakt.


Der står ikke noget om usprøjtede frugter i opskriften, blot at de skal vaskes, men med så megen skal er det ikke nødvendigt at tage chancer.

PROFESSORINDENS APPELSINSAFT - EKSTRAKT


8 appelsiner (usprøjtede)
3 citroner (usprøjtede)
2 1/2 kg sukker
1 1/2 liter vand
60 g citronsyre

Frugten vaskes, skallerne rives og kommes i et fad, saften presses og hældes over skallerne. Vandet bringes i kog, citronsyren tilsættes 0g dette opløses hurtigt. Sukkeret røres i sammen med saften og skallerne. Det hele trækker i 3 dage. Rør jævnligt i det så sukkeret smelter. Si saften og hæld den på flasker. Tilbind den.
Saften kan holde sig i 3 måneder uden konserveringsmiddel.

Professorindens appelsinsaft - ekstrakt spædes op med koldt vand ved servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.