tirsdag

Flødestuvet spinat med rejer

Flødestuvet spinat med rejer er en gammel, kær forret, hvis man er til spinat, - smagsmæssig og så ikke et ord om Skipper Skræk. Spinaten kan laves i forvejen og bare varmes op, lige inden servering. Flødestuvet spinat med rejer kan sagtens serveres med rejer fra dåse, som man gjorde det i 50erne, men jeg vil nu foretrække rejer i lage fra bøtte eller store frosne rejer. De er nu nok så gode, sammenlignet med dåserejer.
Bruges rejer i lage, skal lagen knuges af disse før brug.


FLØDESTUVET SPINAT MED REJER

3/4 kg frisk spinat
3-3 1/2 dl fløde
50 g smør eller mgr.
salt
sukker
meljævning
1 ds. rejer eller rejer fra bøtte

Spinaten skylles, dampes kun med den væde, der hænger ved bladene i en gryde med salt og under låg. Få minutter efter er spinaten faldet sammen. Den hakkes på et bræt. I en gryde kommes smør, fløde, salt og lidt sukker og bringes til kogepunktet. Jævnes med meljævning. Tilsæt den hakkede spinat og varm op.
Ved anretningen serveres flødestuvet spinat i små portionsskåle, én til hver, og lige forinden drysses rejer over. Vær bare lidt rundhåndet med rejerne. Der serveres flütes til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.