lørdag

Flæskesteg med lommer

Flæskesteg med lommer, fyldt med æbler og porrer er endnu et godt og vellykket eksempel på kreativiteten og bestræbelserne på, at finde nye, gode måder, at anvende råvarerne på i 50 erne og 60 ernes køkken. Flæskesteg med lommer var dengang en noget utraditionel måde, at servere flæskesteg på. Fyldet bidrager til at give en rigtig dejlig sky til saucen. Servér en skål salat til retten sammen med evt. kogte bønner eller kogte porrer.


Opskriften er til 4 personer

FLÆSKESTEG MED LOMMER

1 1/2 kg ridset svinekam
3 gode æbler
3-4 porrer
salt
peber
sukker
kogende vand

Den ridsede steg gives 2 dybe snit på tværs. Skær endelig ikke igennem, det skal kun være som lommer. I den ene lomme fyldes rå porreringe, drysset med salt og i den anden rå æblesnitter, vendt i sukker, tilsat lidt salt.
Da den helt store fornøjelse ved en flæskesteg er en sprød svær, tilberedes som følger :
Kødet lægges direkte i bradepanden med den ridsede svær nedad. Hæld kogende vand ved til det står et par cm op over sværen.
Stegen sættes i ovnen ved 250 grader i 10 minutter, tages ud af ovnen. Hæld vandet fra, vend stegen med sværen opad og læg den på en grillrist. Gnid den kogte svær godt med salt. Sæt stegen i ovnen igen og brun sværen i 10-15 minutter. Dryp herefter stegen med vandet, som den kogte i. Steger ialt i 2 timer ved 200-225 grader. Hæld skyen fra og efterbrun sværen ved 250 grader.
Jævn skyen og smag til med salt og peber. Gør den evt. ekstra lækker ved at tilsætte fløde.

Flæskesteg med lommer serveres med kartofler, sauce, grøn salat, bønner eller porrer.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.