tirsdag

GARTNERSPAGHETTI

Spaghetti er helt unødvendigt at introducere. Ung som gammel, alle er vi efterhånden vænnet til den italienske spise i en eller flere varianter.

Det er nem mad og en god erstatning for kartoflen indimellem. Det er også rart med lidt variation, så det hele ikke går op i spaghetti og kødsauce, der såmænd smager ganske dejligt.

Gartnerspaghetti er en rigtig god variation for spaghetti og kødsauce og så er ingredienserne, som kan varieres i det uendelige, noget de fleste syntes om. En rigtig god hverdagsret som bestemt vil gøre mange børnefamilier glade.

Andre grøntsager kan anvendes i stedet for bønnerne og medisterpølsen kan udelades eller ombyttes med ristet bacon, ristede flæsketerninger eller kogt, røget skinke.

Opskriften er af Ellen Holme fra 1962
 

GARTNERSPAGHETTI

200 g spaghetti
1/2 kg friske perlebønner
1 bundt persille
2 tomater
100 - 200 g røget medisterpølse

Spaghettien brækkes i stykker og koges efter pakkens anvisning. Bønnerne ribbes, skæres eventuelt i stykker, kommes i kogende vand med 1 tsk. salt pr. liter vand og koges møres ca. 20 minutter. Persillen hakkes. Tomaterne vaskes og skæres i ottendedele. Medisterpølsen skæres i skiver, der ristes let på panden. Spaghetti og bønner rystes fri for vand. Spaghettien kommes i et lidt dybt fad. Bønnerne bredes over.

Ved servering pyntes med tomater og ristede pølseskiver og drysses med persille. Byd koldt smør og reven ost til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.