søndag

ROYAL RØDSPÆTTEFILET

Royal rødspættefilet er en særlig oplevelse med fisk, idet partneren her er stegt banan. Tilbehøret er en tomatsauce med hakket persille.

Rødspættefileterne, der er stegt på panden, dekoreres hver med en halv skrællet banan, der er stegt i smør. Servér pommes frites eller årstidens grøntsager til.

I vore dage behøver husmoderen heldigvis ikke selv stå at bikse med, at skære fisk i fileter. Vi køber dem jo færdig udskåret hos fiskehandleren og sågar friske i kølemontren i mange supermarkeder.

Opskriften er af Henriette Schønberg Erken fra 1946
 

ROYAL RØDSPÆTTEFILET

4 rødspætter skåret i fileter (køb 8 rødspættefileter)
100 g smør
rasp
4 bananer

sauce

6 tomater, pureres gennem sigte (Køb færdig tomatpuré på dåse)
3 spsk. smør
1 tsk. hakket persille
salt
peber

Fiskefileterne saltes og pebres, dyppes i smeltet smør, vendes i fint rasp og fisken ridses på kryds og tværs på oversiden. Dryp fileterne med smeltet smør og steg dem smukt lysebrune i smør på panden.
På her fiskefilet anbringes en halv skrællet banan, der er stegt i smør.

Til saucen koges tomaterne og presses gennem en sigte. Smørret varmes og tilsættes tomatpuréen, som er tilsat salt, peber og hakket persille. Lad saucen koge over sagte ild i 15 minutter.

Servér royal rødspætte med tomatsaucen, pommes frites eller årstidens grøntsager.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.