mandag

TILSLØRET FISK

Vi skal spise godt med fisk, lyder det og det kan hurtigt blive lidt ensformig med den samme røgede makrel, stegte skrubbe eller sild og hvad vi nu byder familien af fiskeretter.

Fisk kan serveres på så uendelig mange måder og ingredienslisten kan bestå af mangfoldige spændende ting, der klæder fisken godt.

Her er en lækker gammel opskrift fra 1946, lanceret af den norske husholdningslærerinde Henriette Schønberg Erken, der virkelig forstod at udvikle spændende og gode retter.

Tilsløret fisk er god til både frokost og som middagsret med godt brød eller små nye kartofler til. Også som forret vil tilsløret fisk begå sig.


TILSLØRET FISK

Kogt fisk efter eget valg
1 liter rejer (ad libitum)
1/4 dåse asparges eller skorzonerrødder eller pastinakker (kogte)

sauce

100 g smør
80 g hvedemel
1/4 liter kraftsky
1/4 liter mælk
sennep
3 æggeblommer
1 tsk. citronsaft
salt

Fisken skal deles i store stykker, allerhelst skal den være dampkogt. Den lægges på et fladt, varmt fad, lagvis med rejer, asparges eller de kogte, udskårne rødder. Fadet sættes over en gryde med kogende vand, således at alt kan blive gennemvarmt. Eller anvend et fad, der kan tåle at gå i ovnen og sæt det ind i nogle minutter.

Til saucen smeltes smørret, melet røres i og der bages op med kraft og mælk. Lad saucen småkoge i 10 minutter og tag gryden fra varmen. Æggeblommer, citronsaft og sennep, udrørt i lidt af saucen, røres i. Smag til med salt.
Hæld saucen over fisken, så denne er godt dækket.

Ved servering pyntes med tomatskiver og rejer og lidt persillekviste. Byd godt brød, flutes eller små nye kartofler til.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.