tirsdag

STIKKELSBÆRGRØD SIET

Danske stikkelsbær har sæson fra juni til august. Alligevel kan det være vanskeligt at finde nogen, hvis ikke de ligefrem står i haven. Torvemarkeder plejer som regel at have stikkelsbær i sæsonen.

Stikkelsbærgrød, der er en rigtig gammeldags mormorgrød, kan som anden frugtgrød, tillaves med bærrene i eller som her, gnides gennem en sigte, smages til med sukker og jævnes til frugtgrød med en kartoffelmelsjævning.

Om bærrene skal forblive i grøden eller man hellere vil ha' en jævn grød uden noget i, er og bliver en smagssag. Men forsøm ikke at servere sommerens dejligste frugtgrød for familien, når bærrene er i sæson og gerne med fløde på, det forhøjer nydelsen.

Opskrift Ellen Holme 1962


STIKKELSBÆRGRØD SIET

500 g stikkelsbær
3/4 liter vand
125 g sukker

jævning

5 spsk. kartoffelmel
1 dl vand

Start med at skylle stikkelsbærrene, men nip dem ikke. Sæt dem over at koge sammen med vandet. Når bærrene er bristet, gnides de gennem en sigte. Kompotten smages til med sukker, koges op og gryden tages fra varmen. Jævn stikkelsbærgrøden med kartoffelmelet, udrørt i vand, så snart gryden er gået af kog. Jævningen røres i under kraftig omrøring. Gryden må ikke komme over varmen mere.

Hæld grøden i en pæn skål, lad den blive kold og servér den med fløde eller hvis samvittigheden er mere til mælk, med mælk.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.