onsdag

MANDELOST I SELLERIBÅDE

Til sommerens havearrangementer og udendørs buffeter er det rart med små, lækre, hurtige retter, der ikke ligger for tungt.

Sådan er ret er mandelost i selleribåde, der kun kan gøre lykke i osteafdelingen. Selve ostemassen kan røres sammen dagen i forvejen og i sidste øjeblik fyldes i passende stykker af bladselleri.

I opskriften er brugt petit Suisse oste. Philadelphia flødeost naturel er ideel til ostemassen

Opskriften er af Kirsten Hüttemeier fra 1952


MANDELOST I SELLERIBÅDE

ostemasse

2 petit Suisse oste (brug Philadelphia flødeoste)
3 spsk. fløde
paprika
65 g smuttede, malede eller finthakkede mandler

1 bladselleri

En bladselleri skylles og ribbes, de grove strenge, der følger bladselleriens yderside, fjernes og bladsellerien skæres i mindre og passende stykker.

Til ostemassen røres osten op med de smuttede, malede eller finthakkede mandler og tilsættes fløde og smages til med paprika.
Ostemassen sprøjtes ud i selleribådene og lidt mandler og paprika drysses over.

Stil ostebådene i køleskabet til de skal på bordet.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.