fredag

YMERFROMAGE

En herlig syrlig dessert på en varm dag, kunne være en gammeldags ymerdessert, serveret  med kirsebærsauce eller anden frugtsauce. Kirsebærsauce er det mest brugte, om end nogle måske vil syntes, der er for meget jul over den midt på sommeren. I stedet kan årstidens skønne bær, som jordbær eller hindbær, serveres til ymerfromagen.

Ymer er et sødmælksprodukt, syrnet med mælkebakterier, som danskerne har kendt siden 1930.

Ymerfromage kan tilberedes med eller uden æg, her undlader vi ægget.

Opskrift : Det Danske Landkøkken af 1950
 


YMERFROMAGE

5 dl ymer
4 spsk. sukker
korn af 1/2 stang vanilie eller vaniliesukker
5 blade husblas
2 dl piskefløde

pynt

flødeskum
50 g smuttede mandler

Ymer, sukker og vanilie piskes sammen. Husblasen udblødes 5 - 10 minutter i koldt vand, smeltes over vandbad og tilsættes i en tynd stråle, medens der røres. Fløden piskes til skum og vendes i ymerblandingen.
Hæld fromagen op i en randform eller en serveringsskål, sæt den i køleskabet og lad den stivne.

Hak de smuttede mandler groft på langs og rist dem på en tør pande.

Servér ymerfromage, pyntet med flødeskum og ristede mandler sammen med kirsebærsauce eller nogle af årstidens friske bær.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.