fredag

RABARBERMARMELADE

Er man i den lykkelige situation at komme i besiddelse af mange rabarber, så prøv at lave en portion rabarbermarmelade, det smager jo pragtfuldt. Rabarber er dejlige til mange ting.

Marmeladen kan også tilberedes ved at anvende samme vægt jordbær som rabarber, altså halvt af hver. Her tilsættes 3/4 kg sukker pr. kg blandet frugt.

Ellers er fremgangsmåden enkel og hvem kunne ikke tænke sig, at bringe et strejf af sommeren med til den kolde årstid.
 


RABARBERMARMELADE

1 kg rabarber
3/4 kg sukker
skal og saft af 1/2 citron

Rabarber snittes i ensartede, korte stykker, der drysses med sukker og står til næste dag. Det koges ved svag varme og under jævnlig omrøring. Citronskal og saft røres i samt konserveringsmiddel.

Man kan også bringe frugten i kog og lade den koge til den safter godt. Noget af saften hældes fra og anvendes til grød eller konserveres på flasker. Resten af frugten vejes, drysses med sukker og koges til marmelade, der nu bliver betydeligt hurtigere kogt til passende konsistens.

Hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem til. Eller sæt ovnen på 150 grader, sæt glassene ind i ovnen med låget helt løst lagt på. Når det bobler i marmeladen, skrues låget helt fast. OBS ! Det er varmt at holde ved, brug fugtige stykker.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.