fredag

BØF MED HAT

Bøf med hat, lækker mørbradsret med dejlåg og gerne drysset med birkes. Retten færdiggøres i ovnen. Bøfferne anrettes med stuvede asparges eller med smørdampet broccoli eller blomkål.
Løse ris og karrysauce er også godt til eller smørdampet spinat og ristede tomater vil afgjort gøre bøfferne godt selskab.

Der anvendes 2 mørbrad til retten, der er til 4 personer. En glimrende gæsteret eller søndagsmiddag.

Opskrift : Ellen Holme 1962


BØF MED HAT

4 1/2 spsk. mel
1 1/2 dl mælk
35 g margarine
2 æg
1/2 tsk. salt
1 knsp. peber
2 mørbrad (ca. 600 g)
50 g margarine

Melet rystes til jævning med halvdelen af mælken, medens resten af mælken bringes i kog. Jævningen piskes i og margarinen tilsættes. Der skiftes til grydeske og stuvningen koges til den slipper ske og gryde. Tages fra varmen og irøres æggene, så snart den er let afkølet. Salt og peber tilsættes og dejen smages til.

Mørbraderne gøres i stand og skæres i 8 skiver, der bankes let med hånden. De små tykke bøffer brunes rask i margarine på begge sider og lægges i et velsmurt, ovnfast fad. Fedtstoffet hældes med i fadet. Dejen fordeles over bøfferne. Har man birkes, drysses lidt af disse over dejen.
Fadet sættes midt i en forvarmet ovn ved 200 grader og indstilles til 230 grader. Efter 10 minutters stegning, flyttes bøfferne op på øverste rille og steges 5-10 minutter til de er lysebrune.

Servér bøf med hat i selskab med stuvede asparges eller smørdampede broccoli eller blomkål. Eller måske med løse ris og karrysauce eller smørdampet spinat med ristede tomater.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.