søndag

FRU JØRGENSENS KOTELETTER I FAD

Nem mad i form af ovnretter og gryderetter, kan vi næsten ikke få for mange af på lager, når vi til hverdag må se os nødsaget til at handle lidt praktisk.

Der er kun en god måned til jul og i den kommende tid gælder det altså om, at tilrettelægge hverdagen så praktisk som muligt, da juleforberedelserne er mange i de enkelte hjem.

Ovnretter og gryderetter er ofte også praktiske og kan der serveres direkte fra gryden, kan vi også spare på opvasken. Her er de løse ris kogt med i fadet.

Fru Jørgensens koteletter i fad er en virkelig dejlig og velsmagende ret, består af koteletter uden ben, lagt på et lag af løse ris i fadet og overhældt med en champignonsauce. Retten gør sig færdig i ovnen på 40 minutter, som kan bruges på noget andet.

Opskrift : Tørsleffs Den Røde Kogebog, der udkom første gang i 1932
 

FRU JØRGENSENS KOTELETTER I FAD

8 små koteletter uden ben
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
1/4 tsk. muskat
75 g margarine
1 dl suppe
1 dl fløde
175 g ris
1/4 liter suppe

champignonsauce

50 g margarine
125 g champignons
2 spsk. hvedemel
1/4 liter fløde
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber

Koteletterne bankes let, pudres med krydret mel og brunes hurtigt på begge sider i margarine. Pandefedtet koges ind med suppe og fløde til skysauce. Risene lægges rå i et smørsmurt ildfast fad og overhældes med kogende suppe. Koteletterne anbringes på risene. Skysaucen hældes over. De rensede champignoner svitses i margarine til de falder sammen, afbages med melet, spædes med fløden og smages til.
Retten dækkes med champignonsaucen og derover låg eller folie.

Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Servér direkte fra ovnen.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.