lørdag

FADFRICANDEAU

Fadfricandeau af kalvekød hørte til i den dyre ende på 50ernes og 60ernes middagsborde. Svinekød og oksekød var forbrugernes foretrukne valg af kød, når det gjalt hverdagsmad. Kalv kom mest på bordet, når det skulle være fint.

Sidst i 50erne / først i 60erne var svinekød husmoderens foretrukne valg til middagen. Dengang gjorde De Danske Slagterier også en stor indsats for svinekødet i form af kampagner (Gris på Gaflen), som skulle vise husmoderen, hvordan man fik noget ud af kødet med rimelig kort tilberedningstid.

Kalvekød var mindre brugt, - i hvert fald ikke som hverdagsmad. Det var adskilligt dyrere end svinekød, men som gæstemad og søndagsmiddag bestod kalvekødet sin prøve.

Fadfricandeau, en vidunderlig ret  med kalveinderlår og røget spæk, smagt til med sherry, er en fin gæste- og søndagsmiddag fra tiden dengang.

Opskrift : Til 4 personer af Ellen Holme 1962


FADFRICANDEAU

600 - 750 g kalveinderlår
2 skiver røget spæk (ca. 60 g)
25 g margarine
salt
peber
1 dl fløde
3 dl vand
kulør
3 1/2 spsk. mel
2 spsk. sherry
2 spsk. vand
1/2 tsk. kinesisk Soya

Kødet gøres i stand og skæres i skiver, der bankes meget flade, rulles, belægges med en strimmel spæk og ombindes med bomuldsgarn. Rullerne brunes godt i margarinen, salt og peber drysses over, fløde, vand og lidt kulør spædes ved og rullerne småsteger ca. 20 minutter ved svag varme.
Melet rystes til jævning med sherry, vand og kinesisk Soya. Jævningen piskes i og retten steger yderligere 10 minutter. Smages til med salt og peber.
Rullerne pilles fri for snor og anrettes i et varmt ildfast fad.

Servér fadfricandeau evt. i en rand af kartoffelmos eller omringet af brunede kartofler. Grøn salat eller råkostsalat passer til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.