onsdag

SØNDERJYSKE ÆBLESKIVER MED SVESKER

Sønderjyske æbleskiver med svesker er en gammel og fast tradition i den sønderjyske jul. Mange steder bagte og bager husmoderen stadig en stor krukke med disse æbleskiver den 22. og 23. december. Så er der æbleskiver til alle julens kaffeborde.
Desuden har det været brugt, at drikke kaffe med æbleskiver til om middagen på juleaftensdag og på nytårsaftensdag. Det af hensyn til at have appetit til aftensmåltidet.

Sønderjyderne foretrækker at spise æbleskiver på denne måde, fyldt med kogte svesker. Æbleskiverne serveres til kaffen, drysset med flormelis.

Æbleskiverne bages af en gærdej med smag af kardemomme.

Kilde/opskrift : Inge Adriansen


SØNDERJYSKE ÆBLESKIVER MED SVESKER

dej

2 1/2 dl mælk
3 æg
200 g mel
175 g smør
15 g gær
20 g sukker
1/2 tsk. kardemomme

fyld

300 g stenfri svesker

pynt

50 g flormelis

Mælken lunes til 30 grader og heri opløses gæren. Æggene deles i blommer og hvider. Æggeblommerne røres med sukkeret til en tyk, hvid æggesnaps. Mel, mælk og kardemomme tilsættes under grundig omrøring. Smelt 1/3 af smørret og kom det i dejen, hvorefter de stiftpiskede hvider forsigtigt blandes i.
Dejen sættes til hævning et lunt sted i 20 minutter. Imedens udblødes sveskerne, som gives et opkog.

Bag æbleskiverne ved at komme lidt fedtstof i alle hullerne på den godt varme æbleskivepande. Kom lidt dej og en sveske i. Når dejen er ved at danne skorpe i bunden, hældes lidt mere dej på og æbleskiverne vendes.

Servér sønderjyske æbleskiver med svesker og drysset med flormelis.

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.