søndag

KOLD POSTEJ MED GRØN SALAT


En lille forret eller natmad, bestående af en kold postej med hønsekød, skinke, hårdkogte æg og ærter. krydret med hvidløg, timian, rosmarin og paprika, serveret med grøn salat, kan for en stor del gøres færdig dagen forinden.

Postejen er bedst, når den er lavet dagen forinden og har stået koldt til næste dag. Den kan overhældes med sky eller det kan undlades.

Når skiverne skæres ud, ses æg, ærter og skinken i snitfladen, hvilket gør postejen indbydende og dekorativ.

Opskriften er skuespillerinden Bodil Kjers, fra den tid, hvor hun boede på Frydenlund i Vedbæk sammen med sin daværende mand Olaf Nordgreen. Det var ofte ham, som stod for madlavningen på Frydenlund.

Bodil Kjers sølvtøjskommode står i øvrigt i min stue. Når jeg ser på den kan jeg tænke store tanker om mad fra en svunden tid. Opskriften her er godt 40 år gammel.

Kilde : Paul Erik ChristiansenGRØN POSTEJ MED GRØN SALAT

postej

250 g hønsekød
250 g skinke
250 g spæk
1 løg
1 fed hvidløg
2 æg
2 spsk. maizena
1 spsk. flormel
piskefløde
4-6 hårdkogte æg
ærter
salt
peber
lidt muskat
lidt timian
lidt rosmarin

Hønsekød, skinke (et par blokke tages fra), spæk, løg og hvidløg hakkes et par gange i kødmaskinen og farsen samles med 2 æg, 2 spsk. maizenamel, 1 spsk. flormel og lidt piskefløde. Smages til med salt, peber, lidt muskat, lidt timian, lidt rosmarin og lidt paprika.
I en velsmurt, langagtig form lægges et lag fars i bunden og herover 4-6 hårdkogte æg, hvor spidsen af hviden er skåret af, så æggene kan ligge tæt sammen. Endvidere fordeles grønne ærter og lidt skinkeblokke ind imellem. Resten af farsen lægges over og postejen bages i vandbad i en ovn ved ca. 200 grader en times tid.
Postejen kan evt. overhældes med sky. Sættes koldt, - gerne til næste dag.

grøn salat

En dressing laves af vinaigre, ret meget olie, evt. en blanding af almindelig salatolie og olivenolie, salt, peber, hvidløg og sennep.
Heri kommes grønne salatblade og hvad der findes i huset, f.eks. tomater og grøn peberfrugt.

Servér den kolde postej i skiver med grøn salat til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.