tirsdag

VARM KÆMPE LEVERPOSTEJ-SANDWICH

Leverpostej, dejlig hjemmelavet leverpostej, har sin højsæson nu i december måned. Serveret lun med bacon, sky og rødbeder, er det sandelig også en himmerigsmundfuld.

Hvis der holdes klippe- klistre aften og forjulehygge med familie og venner, er det nu rart på forhånd at forberede noget lækkert, når lækkersulten melder sig ud på aftenen. Praktisk at forberede tingene i god tid, så det undgås at stå i køkkenet det meste af aftenen.


- Og hvad er da dejligere end denne varme kæmpe leverpostej-sandwich, som både børn og voksne vil elske. Leverpostejen kan nu sagtens være en købeleverpostej.
Bundene, lagt sammen med leverpostej og smurt med leverpostej, kan godt gøres i god tid.

Rækker til 4 personer.

Opskriften er Eksportslagteriernes. - En af de gode gamle Gris på Gaflen opskrifter fra engang i 60erne.


VARM KÆMPE LEVERPOSTEJ-SANDWICH

1 daggammelt stort sandwichbrød (ikke i skiver)
1/2 kg leverpostej
100 g smør
1 æg
250 g champignoner
250 g bacontern
lidt fløde
salt
rasp
40 g smør

pynt

brøndkarse eller porrer
2-3 tomater

Et stort, daggammelt sandwichbrød skal danne bundene. Afskorp brødet og skær 4 store skiver af brødet på den lange led. Læg stykkerne tæt, to og to sammen. Med en tallerken udstikkes runde bunde, således der bliver to stk. bunde.

Smørret, det halve æg og leverpostejen røres sammen, der tilsættes lidt fløde og salt. Lidt af de ristede baconterninger og champignoner blandes i og resten bruges til at komme ovenpå.
Ca. 3/4 af leverpostejen lægges på den ene bund og den anden bund lægges forsigtigt over. Resten af leverpostejen smøres udenpå. Brødet pensles med æg og drysses med rasp. Det smeltede smør hældes over.
Sandwichen bages i ovnen ved 170 grader i 20-25 minutter.

Serveres varm fra ovnen, pyntet med resten af champignonerne og baconterningerne samt tomatbåde og ganske tynde porreringe eller brøndkarse.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGSJeg glæder mig i denne Tid;
nu falder Julesneen hvid,
og saa maa Julen komme!
Min Faer hver Dag i Byen gaar,
og naar han kommer hjem, jeg staar
og ser hans store Lommer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.