søndag

ÆBLE-FRITTERS

Æble-fritters, æbler, skåret i både, dyppet i dej og stegt i palmin eller fedt, serveres lune, drysset med flormelis og hertil syltetøj.

Fine på en lun sommeraften, hvor vi søger sammen og hygger igennem. Eller bare, når den søde tand skal tilfredsstilles.

Opskrift : Ruth Gunnarsen 1957


ÆBLE-FRITTERS

 4-6 æbler
3 dl mel
2 dl mælk
2 æg
1 tsk. sukker
1 tsk. bagepulver
palmin eller fedt til stegning
flormelis
syltetøj

Rør dejen sammen, gerne om morgenen, men da uden bagepulver. Den står uden bagepulver og melet får lov at bulne ud.

Panden sættes over og varmes med lidt af palminen.

Æblerne skrælles og kernehuset bores ud. Æblerne skæres i tykke skiver på tværs og hver skive dyppes i dejen og koges brune på panden. Lægges til afdrypning på gråt papir eller på rist med fad under, så det afdryppede palmin kan bruges igen.

Æble-fritters serveres lune, drysset med sigtet flormelis og hertil syltetøj.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.