søndag

FLÆKKEDE ASIER MED SKRÆLLING

Meningen med det er, før asiesæsonen sætter ind, at kigge på forskellige, virkelig gamle opskrifter på syltede asier gennem tiderne og som tidligere nævnt, er Madam Mangor leverandør af adskillige af disse meget gamle opskrifter på syltede asier igennem 1800 tallet.

Måske foretrækker man bare at sylte sine asier efter Tørsleffs Grønne Syltebog, hvis man altså overhovedet vil gå igang med det krævende arbejde det er, at sylte asier. - Men et kuriosum er det i hvert fald, at studere de gamle opskrifter med over hundrede år på bagen.

Her en opskrift på flækkede asier med skrælling af Madam Mangor. 


FLÆKKEDE ASIER MED SKRÆLLING

asier, små med tynd helt grøn skal
salt
hel dansk sennep
spansk peber
hvid peber
hel muskatblomme
lidt eddike
eddike, så det dækker asierne
spansk peber
friske laurbærblade
chalotter (chalotteløg)

Agurkerne, aftørres, flækkes på langs, udhules, gnides med salt og nedlægges tæt ved hinanden. Således står de 24 timer, hvorpå de først lægges på et sold for at afløbe og derefter trykkes i tykke klæder, til de er fuldkommen tørre.

Så meget hel, dansk sennep, at man kan se, det vil kunne fylde agurkerne, blandes med det indvendige af noget spansk peber, hvid peber og noget hel muskatblomme. Dette røres til en tyk grød med lid t eddike og fyldes i agurkerne, som derpå sammenbindes med grov tråd, 2 og 2 stykker og nedlægges således tæt i en krukke.

Man koger nu så meget eddike, at den kan stå over agurkerne med det udvendige af den spanske peber, friske laurbærblade og chalotter og hælder det varmt på agurkerne, som dækkes mediet klæde.
Eddiken koges to gange op med nogle dages mellemrum og hældes hver gang hed på.
Dagen efter tilbindes de.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.