torsdag

HÜTTEMEIERS TOMATKETCHUP

Hüttemeiers hjemmelavede tomatketchup til den lange vinter, er dejligt at have på hylderne. - Og netop sådan en dag, hvor vi står med masser af solmodne tomater af egen avl og ude af stand til at spise dem selv, er dagen, hvor vi skal slå til og tilberede ketchuppen. Smagen er vidunderlig krydret.
Har vi ikke tomaterne selv, er det en fordel at vente til sidst på sæsonen, hvor tomaterne er billige og i stort antal.

Opskriften, der med hensyn til konservering foreskriver gammeldags henkogning ved 100 grader i 15 minutter, kan ændres til, at fylde ketchuppen på glas med skruelåg (3/4 fyldt), sætte glassene med helt løst låg over i ovnen ved 120-130 grader. Når det bobler godt i glassene, tages de ud af ovnen og lågene skrues godt til.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952


HÜTTEMEIERS TOMATKETCHUP

5 kg modne tomater
5 løg
1 fed hvidløg
200 g sukker
3 hele allehånde
3 hele peberkorn
3 klippede laurbærblade
1 dl estragoneddike
1 dl madsherry

Tomaterne vaskes, skæres i stykker, kommes i en gryde uden tilsætning af vand og koger under låg i 15 minutter. Pureen passerer gennem en sigte, vandet sies fra gennem posen og den tykke pure, der bliver tilbage i posen, kommes i en gryde med de hakkede løg, det hele fed hvidløg, sukker, allehånde, peberkorn, laurbærblade, eddike og vin.
Ketchuppen koges i 10 minutter, fyldes i skoldede glas med skruelåg. Lågene lægges løst over glassene, der sættes i ovnen ved 120-130 grader til det bobler i glassene. Skru lågene fast til.

Vil man være ekstra sikker på holdbarheden, tilsættes 1 strøget tsk. syltepulver pr. liter ketchup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.