tirsdag

KOLD RET AF SVINEMØRBRAD

Kold ret af svinemørbrad, bestående af skråtskårne, ikke for tykke skiver af kolde, stegte svinemørbrad i selskab med marinerede grøntsager.

Det er såmænd Mathilde Muus, alias fru Constantin, som i 1919 berigede de danske hjem med denne mellemret, som hun kalder den.

Der er ikke mål og mængde på ingredienserne, med undtagelse af dressingen. Har man lyst til at lade sig inspirere, gælder det om at improvisere.

Opskriften er fra hendes kogebog om Mellemretter til Middagsselskaber. Den er gengivet ordret her, lige efter ingredienslisten.

 

KOLD RET AF SVINEMØRBRAD

fine svinemørbrad af de mindste
fedtstof til stegning
grønne perlebønner
grønne ærter
små firkanter af kogte gulerødder
små firkanter af kogte sellerier
små stykker af kogt blomkål

6 skefulde salatolie
1 spsk. citronsaft eller estragoneddike
1/2 teskefuld salt
1 saltskefuld hvidt peber
5 dråber løgsaft presset ud gennem linon ( klæde) af et råt løg

Fine Svinemørbrad af de mindste steges ved sagte Ild i 20 Minutter uden at blive for meget brunede. De afkøles liggende i Gryden med Laaget over. Naar de er ganske kolde, skæres de i ikke for tykke Skiver paa skraa og lægges paa et halvdybt Fad op ad hinanden i to Rækker. Grønne Perlebønner, grønne Ærter, smaa Firkanter af kogte Gulerødder og Sellerier og om man har det, smaa Stykker af kogt Blimkaal. Overholdes med 6 Spiseskefulde Salatolie, 1 Spiseskefulde Citronsaft eller Estragoneddike, en halv Theskefuld Salt, en Saltskefuld hvid Peber samt fem Draaber Løgsaft presset ud gennem Linon af et raat Løg. Grøntsagerne røres sagte om i denne Blanding og trækker hermed en Time, lægges da omkring det afskaarne Kød og maa gærne atter henstand 1/2 Timestid. Naar Svinemørbradene er stegt lækkert, er denne Ret meget forfriskende.

VELBEKOMMEIngen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.