lørdag

KROKONENS FROKOSTPANDEKAGER FRA KIRSTEN HÜTTEMEIER

Krokonens frokostpandekager, en herlig frokostret, men heller ikke dårlig som natmad. De gode madpandekager, tilberedt med øl eller danskvand, skal fyldes med flødestuvet champignon og strimler af skinke.

Det var Kirsten Hüttemeier, der i 1957 præsenterer de danske husmødre for disse lækre frokostpandekager. Noget ganske nyt dengang, at lave pandekager med fyld. Normalt serverede husmødrene pandekager med syltetøj.

Det finurlige ved pandekagerne er, at de såmænd kan bages dagen før og ligge til næste dag med madpapir imellem.

Hvis der er stemning for det, kan svampene tilsættes lidt ost og de færdige pandekager kan højnes yderligere, ved at blive dryppet med smeltet smør og drysset med revet ost.

Til sidst lægges de fyldte pandekager i et ildfast fad, hvor de lunes færdig.

Hüttemeier foreslår, at der kan bruges andet fyld end svampene. F.eks. flødestuvet spinat med strimler af fersk røget laks, eller et godt skinkefyld, bestående af letbrunede løg, letbrunede eller stegte æblesnitter og heri skinkestrimler eller mindre snitter bacon, alt stegt sammen og smurt ud over pandekagerne, der rulles sammen og lunes i ovnen i ildfast fad.

Der bliver 8 stk. af portionenKROKONENS FROKOSTPANDEKAGER

pandekagedej

150 g mel
1 tsk. salt
1 tsk. sød paprika
3 spsk. øl eller hvid sodavand
2 æg
ca. 2 1/2 dl mælk
50 g smør eller margarine til stegning

fyld

150 g champignoner
2 spsk. smør
mel
1 1/2 dl fløde
salt
peber
100 g skinke
citronsaft

Dejen til pandekagerne piskes ganske almindeligt sammen, men der må intet sukker kommes i, derimod giver paprika en god virkning sammen med salte.
Heraf bages små pandekager, tynde skal de også være. Efterhånden som pandekagerne bages, lægges de på en tallerken og med et stykke madpapir imellem hver. Så hænger pandekagerne ikke sammen og kan ligge således til den næste dag, hvis det skal være.

Så er det nemt lige at tilberede fyldet. De rensede champignoner skæres i tynde skiver, kommes i en gryde med fedtstof, salt og lidt citronsaft. Snurrer sådan i 5 minutter, hvorefter fløde hældes over samt lidt jævning.

Svampene kan også tilsættes lidt ost, hvis det falder i smagen. Kom en god spsk. på hver pandekage, læg nogle strimler af den kogte skinke over og derefter rulles pandekagerne let sammen.
De lægges ret tæt ned i et ildfast fad og står parat til at lunes i ovnen, der er godt lun (100 grader).
Pandekagerne kan eventuelt yderligere dryppes med smeltet smør for at blive ekstra delikate, eller de kan drysses over med lidt revet ost.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Mormors Juleopskrifter


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.