onsdag

LEVERPOSTEJ I SÆRKLASSE

 Det er nu, hvor mørket kommer hurtigt og dagene bliver korte, vi skal gøre noget ud af at hygge os sammen. - Og gerne med noget godt at spise. Her er gammeldags mormormad perfekt, som nu denne hjemmebagte leverpostej, der smager fantastisk på et godt stykke brød.

I tillæg dufter huset indbydende med en venlig hilsen til mormors køkken i gamle dage, når man kom på besøg.

Denne leverpostej i særklasse af kalvelever indeholder både sardelfileter, piskefløde, portvin og så allehånde, der smager dejligt og får os til at tænke på den tilstundende jul.
Kan lunes op i ovnen, hvis den er lavet i god tid.

Opskrift : Fritze Juel 1972

Det Kgl. Bibliotek


LEVERPOSTEJ I SÆRKLASSE

½ kg kalvelever
200 g spæk
1 løg
3 sardelfileter
1 æg
1 dl piskefløde
3 spsk. portvin
1/2 tsk. stødt allehånde
salt
peber

Lad den rensede lever gå én gang gennem kødmaskinen, tilsæt spækket samt løg og sardelfileter og kør det hele endnu 2 gange gennem maskinen.
Pisk ægget sammen med fløde, portvin og krydderier og rør det lidt efter lidt i kødmassen.

Fyld farsen i en smurt lerskål og bag den i vandbad i ca. 1 time ved

Leverpostejen serveres kold eller lun til et godt rugbrød eller ristede franskbrødssnitter sammen med små agurker eller hjemmesyltede rædbeder og en god sky om ønsket.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.