fredag

MORTENS-STEG

Mortens-steg, vidunderlig og spændende måde at anvende et stykke koge- eller stegeflæsk på. Flæsket skal være med svær, der er ridset, så sværen til sidst er gylden og sprød.

Runde møre sellerimedaljer, belagt med ringe af peberfrugter og fyldt med en skøn salat af flødeskum, fyldt med hakket rødbede og revet peberrod, lægges omkring stegen ved servering.
Byd råstegte kartofler, drysset med persille til.

Opskrift : Eksport-svineslagterierne 1970

Det Kgl. Bibliotek


MORTENS-STEG

1 stege- eller kogestrimmel
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
4 laurbærblade
1/2 selleri
1 - 2 grønne peberfrugter
1 dl piskefløde
4 skiver syltet rødbede
1 tsk. revet peberrod

Sværen ridses (køb et stykke ribbensteg) og stegen gnides med salt og peber. Halve laurbærblade stikkes ned i sværen med passende mellemrum.

Stegen sættes i ovnen ved 170 grader i 1 - 2 timer. Når stegen er mør, øges varmen til 250 grader  til sværen er gylden og sprød.

Sellerien koges og skæres i tynde skiver, som udstikkes med et glas, så de bliver fint runde.
Perfrugten skæres i tykke ringe, som lægges på selleriskiverne.
Fløden piskes stiv og blandes med hakket rødbede og revet peberrod efter smag. Salaten fyldes i peberringene og de små anretninger sættes om stegen på fadet.

Serveres med råstegte kartofler, drysset med hakket persille langs den ene side.

Der hører ikke sovs til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.