onsdag

OKSEGRYDE

En gryderet af de nemme og meget velsmagende, er denne oksegryde, bestående af hakket oksekød, løg, rød peber og agurk. Sennep, tomatpure og creme fraiche runder retten af, der serveres og spises med løse ris eller godt brød til.

Ti minutter under låg i gryden gør retten færdig i en fart. Ideelt for den travle husmoder.
 
Hakket flæskekød kan også anvendes. - Men under alle omstændigheder er det en god måde, at anvende hakket kød på.

Portionen rækker til 2 personer

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1985

Det Kgl.Bibliotek

OKSEGRYDE

1 løg
150 g hakket oksekød
10 g margarine
1 rød peber
1/2 agurk
1 tsk. kryddersennep
1 spsk. tomatpuré
3/4 dl creme fraiche (18 %9

Løget skæres i terninger og svitses i margarinen. Kødet tilsættes og svitses med, til det har skiftet farve.
Peber og agurk skæres i terninger og tilsættes sammen med tomatpure. Småkoger under låg ca. 10 minutter. Sennep og creme fraiche tilsættes og retten smages til med salt og peber.

Server oksegryden med løse ris eller godt brød til.

VELBEKOMME



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.