fredag

PIPERADE

Hvis omelet og grøntsager står på yndlingslisten er denne piperade, måske et godt valg. Nem og velsmagende og så tager den ikke mange øjeblikke at fremstille.
Piperaden, der er af spansk oprindelse, er ikke en traditionel gammel dansk opskrift. Alligevel har den sneget sig ind i en dansk kogebog for næsten 45 år siden. Derfor kommer den med.

Pas på æggemassen ikke bliver for stiv. Den skal blot have et par minutter for at blive lækker og cremet.

Opskrift : Marianne Stürup 1971



PIPERADE

2 store tomater
2 grønne pebere
2 store løg
4 spsk. olie
salt
peber
6 æg

Tomaterne dyppes 2 sekunder i kogende vand, flås og skæres i 8 dele. Løgene skæres i skiver. Peberne flækkes, kernerne tages ud og peberne skæres i tynde strimler.
Løg svitses i olien til de er lysebrune, tomater og peber tilsættes og det steges til det er mørt (ca. 5 minutter).

Æggene slås sammen med en gaffel og hældes over grønsagsmassen. Lad det stivne ,edens man løfter det op med en paletkniv hist og her.
Piperaden må ikke blive for stiv, den skal være lidt cremet.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.