onsdag

MAJ-BRITTS SUPPE MED OSTEBRØD


Efterårs- og vintervejr er rigtig suppevejr og sådan har det altid været. Når det er koldt derude, gør varm suppe uendelig godt, som her Maj-Britts suppe med ostebrød fra december-menu 1959, lanceret af Kirsten Hüttemeier.

Hüttemeier satte i 1959 en december-menu sammen for de danske husmødre fra perioden 2. december - 5 januar.
Alle opskrifter var beregnet til 4 personer.

På festdagene serveredes to eller tre retter, ellers én-rets-middage, der var gode, mættende retter.
Frugt eller ost ,evt. kaffe bagefter, så skulle det være tilstrækkeligt, mente hun.

Suppen er virkelig god, enkel og hurtig at tilberede, imedens ostebrødene bliver smurt og gratineret kort tid i ovnen.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1959



MAJ-BRITTS SUPPE MED OSTEBRØD

1 1/4 liter suppe (bouillon eller vand og tørbouillon)
smør
fløde
timian
klippet purløg
persille
jævning
tyk fløde
fine stykker rå eller syltet agurk

lune ostebrød

mørkt rugbrød
smør
groftrevet ost

Suppen varmes op og smages til med krydderier, jævnes. Fløde og smør tilsættes og til sidst kommes krydderurterne på og agurkesnitterne varmes med.

Til ostebrødene skæres rugbrødsskiverne i snitter, smøres med smør og drysses med groft, revet ost.
Brødene sættes på en plade og gratineres i ovnen ved 225 grader i 6 minutter.

Servér suppen i varme tallerkener med ostebrødene til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.