mandag

MARINERET STRIMLEBØF

Marineret strimlebøf af velhængt oksefilet hører hjemme i den lidt dyrere ende. Strimlebøf er velegnet til gæstemad, serveret med kogte, løse ris til. En god dessert afslutter måltidet.

Marinaden røres af æggeblommer, fransk sennep, revet løg, salt og peber. Kødet opholder sig et par timer heri og er så klar til at blive brunet i smør på panden.

Kan med fordel påbegyndes om eftermiddagen og sættes i køleskabet til kort tid før gæsterne ankommer.

Opskrift : Else Algreen 1964


MARINERET STRIMLEBØF

velhængt oksefilet, skåret i strimler

marinade (til 4-5 skiver kød)

2 æggeblommer
2 spsk. fransk sennep
2 tsk. revet løg
salt
peber

Skær oksefileten i strimler og læg det rå kød i marinaden et par timer. Brun det derefter i smør, spæd med lidt kogende vand og eventuelt med lidt kinesisk Soya.

Servér strimlebøfferne med kogte, løse ris.

Slut måltidet af med en god og nem dessert. F.eks. denne mousse au café, der rækker til 4-6 personer :

MOUSSE AU CAFÉ

4 dl piskefløde
2-3 æggehvider
2 spsk. pulverkaffe
3 spsk. sukker

Pisk fløde og æggehvider hver for sig. Pisk pulverkaffe og sukker i æggehviderne og bland derefter forsigtigt flødeskummet i.
Anret desserten med det samme, portionsvis i glas eller i en glasskål. Pynt med flødeskumstoppe og tynde stykker bitter chokolade.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.