søndag

FESTRET PÅ SØNDAGSSTEGEN

Her en dejlig restemiddag oven på weekenden, fra midt i 60erne på rester af søndagsstegen, bestående af en rest varm steg og lidt ristede cocktailpølser, arrangeret smukt på et fad og omgivet af smørdampet broccoli, yderst en krans af kogt makaroni eller særligt små stykker makaroni, der er ristet i smør. Øverst tomatketchup og reven ost.

De varme rester af steg kan enten være okse-, kalve-, lamme- eller flæskesteg. Alt er såmænd lige velegnet.

Som det fremgår, er retten fra en tid, hvor søndagssteg var en naturlig del af familiens måltider. Endvidere var husmødrene i 50erne og 60erne, dygtige til at lave nye retter af rester. Retter, der gik under en masse forskellige navne.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1967



FESTREST PÅ SØNDAGSSTEGEN

Rester af steg
sky eller suppe
tomatpuré
ristede cocktailpølser
broccoli
smør
kogt makaroni eller småbitte makaronistykker, ristet i smør
tomatketchup
reven ost

Kødet varmes i sky eller suppe, blandet med tomatpuré efter behag. Rist nogle små cocktailpølser på panden. Læg kødet midt på et rundt fad og kom broccoli, dampet i smør rundt om. Yderst lægges en krans af små, kogte makaronistykker eller småbitte stykker makaroni, ristet i smør.
På toppen, tomatketchup og reven ost.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.