mandag

HJEMMELAVEDE BURGERE FRA 60ERNE

Når vi inden længe træder ind i julemåneden, er der af erfaring nok at tage vare på og ikke mindst i køkkenet, hvor en del forberedelser er under opsejling. Derfor er det klogt i god tid, at finde ud af, hvad familien skal have at spise i denne travle tid. Der skulle jo gerne blive tid til at lave hyggestunder med både familie og venner, uden at rende livet af sig.

Et rigtig godt forslag er nogle dejlige og spændende, hjemmelavede hamburgere. Disse er traditionelt en ristet eller flækket krydderbolle med rå løgringe eller brunede løg, tomatketchup, pickles, evt. sennep og ikke mindst en bøf.Her nogle forslag til usædvanlig spændende, hjemmelavede burgere, som familie og venner garanteret vil kaste sig over.

PAPRIKABØF

BACONBØF

POPULÆRBØF

ANANASBØF

TOMAT-OSTEBØF

Opskrift : Ellis Tardini 1968Først steges bøfferne, der gerne må være lidt røde indeni. Bøffen anbringes på den ene halvdel af en ristet eller smørristet krydderbolle. Bollen skal være varm. Forskellig slags pynt anbringes over kødet og låget lægges på.

Opskrift på 1 bøf

100 - 125 g hakket oksekød
lidt salt
lidt peber
1 æggeblomme eller 1 spsk. vand eller mælk

Ingredienserne arbejdes sammen og farsen formes til en rund bøf. Steg et øjeblik hurtigt på panden.

Læg bøffen på underdelen af den varme bolle og pynt med følgende :

paprikabøf

svits strimler med rød og grøn peber sammen med finthakket løg i fedtstof. Krydr med salt og peber og læg et par spsk. af blandingen på hver hamburger.

baconbøf

Læg 2 grillstegte eller ristede baconskiver og en klat remoulade på hver hamburger.

populærbøf

Læg en top kartoffelmos, smagt til med muskat og sennep på hver hamburger. Pynt med fintstrimlet porretop.

ananasbøf

Læg en skive velafdryppet ananas, der er grillet eller stegt i smør, på hver hamburger. Fyld hullet  med skiver af fyldte oliven

tomat-ostebøf

Læg en tyk skive mild ost på hver hamburger og derpå en tyk grillet eller smørstegt tomatskive, krydret med salvie eller stødt timian

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.