mandag

PANDEKAGER I OVN

Skøn, skøn dessert, i form af tynde pandekager pakket om en god vaniljecreme og knust makron. Pakkerne lægges i et ovnfast fad, sigtes med flomelis og sættes under grillen, til florsukkeret er karamelliseret.

Det gode ved denne dejlige dessert er, at alt faktisk kan laves færdig i forvejen så det kun bliver nødvendigt at sætte fadet i ovnen, kort tid før servering.
Pandekagerne kan om nødvendigt, bages dagen forinden, ligesom cremen kan det samme. Der er så kun tilbage at lægge fyldet i pandekagerne sammen med knuste makroner, sigte flormelis over og sætte hele herligheden i ovnen.

- Og det er der brug for. Alt, der kan gøres klar i forvejen er vinding af tid.

Opskrift : Astrid Slebsager 1971


PANDEKAGER I OVN

dej

300 g mel
lidt salt
2 tsk. sukker
3 æg
4 dl mælk
1 dl øl
25 g smeltet smør

creme

1/2 liter mælk
45 g mel
45 g sukker
1 æg
2 æggeblommer
1/2 stang vanilje

makroner, knuste

Mel, salt og sukker blandes. Æg, mælk og øl piskes sammen og røres derefter i melet. Dejen hældes i en kande og stilles til hvile en times tid, inden det smeltede, afkølede smør tilsættes.

Dejen bages til tynde pandekager på en pande.

Til cremen koges mælk og vanilje og mel, sukker og æg piskes skummende. Den kogende mælk tilsættes under piskning og cremen koges 2 minutter under stadig omrøring.

Der lægges en klat creme på hver pandekage og knust makron drysses ved. Pandekagen foldes omkring fyldet og anbringes i et ovnfast fad. Sigt et tyndt lag florsukker over pandekagerullerne og sæt dem under grillen et øjeblik til florsukkeret karamelliserer. (Gå endelig ikke fra dem).

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.