mandag

SVINEMØRBRAD GRATINERET MED TOMAT

En dejlig middag, fra midt i 50erne, er denne ret med svinemørbrad, gratineret med tomat. Svinemørbraden steges i tykke skiver på panden, lægges i gratinfad og dækkes med hakket tomat, iblandet hvidløg. Retten drysses med revet ost og gratineres i ovnen til overfladen er lysebrun. Hertil kogte eller brunede kartofler. - Eller flutes til.

Mørbrad er såmænd ikke særlig dyr mad. Det er reelt kød, så noget større spild er der ikke.

Friske tomater kan erstattes med hakket tomat på dåse. Det sparer arbejdstid.

Portionen rækker til 4 personer.

Opskrift : Else Vinkel 1956

Parteret gris

SVINEMØRBRAD GRATINERET MED TOMAT

ca. 500 g svinemørbrad
1 1/2 spsk. smør
salt
hvid peber

tomatmasse

1/2 kg modne tomater ( eller tilsvarende mængde hakket tomat på dåse )
1 spsk. olie
1/2 fed knust hvidløg
1/2 tsk. salt
1 knsp. hvid peber
1 spsk. finthakket persille

til gratinering

2 - 3 spsk. reven ost

Skold og flå tomaterne, halver dem og fjern kernerne. Hak tomatkødet.

Hæld olien i en gryde og tilsæt løget. Varm olien og kog tomater og persille heri 15 - 25 minutter ved svag varme eller til det jævner.

Vask og aftør kødet. Skær det  i 3/4 cm tykke skiver og steg eller grillsteg dem. Kun 1 minut på hver side. Læg skiverne i et smurt gratinfad og hæld stegeskyen over dem. Læg et jævnt lag tomater over kødet og drys den revne ost over.

Sæt fadet i en meget varm ovn ved 275 grader, helst udelukkende med overvarme. Gratiner retten  10 - 15 minutter eller til den er lysebrun.

Servér den dejlige mørbradret med kogte eller brunede kartofler til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.