onsdag

KONGELIG PYT

Kongelig pyt, raffineret arrangement, lanceret af Kirsten Hüttemeier.

Sikkert er det, at få har betydet så meget for de danske husmødre igennem årtier, som Kirsten Hüttemeier. - Og sikkert er det, at hun aldrig har været bange for at bruge hverken smør eller fløde i maden. Hvidløg har hun også altid haft en forkærlighed for, længe inden det blev almindeligt i de danske køkkener.

Fedtstoffet er det nok klogt at holde lidt igen med, med den viden vi har i dag og mange traditionelle danske retter indeholder da også mere fedtstof, end der anbefales i vore dage. Det er stadig muligt, at omsætte disse retter til lidt mere fedtvenlige retter, ved at reducere lidt i fedtet, uden at det derfor går ud over smagen. Det samme gælder for øvrigt sukker. Her kan også spares.

Tilbage til dagens ret, kongelig pyt, som netop Kirsten Hüttemeier har komponeret. Læg mærke til, at hun anbefaler hvidløg i salaten. Den anbefaling brugte hun ofte.

Portionen rækker til 4 personer

Opskrift : Kirsten HüttemeierKONGELIG PYT

5 mellemstore rå kartofler
350 - 400 g oksekød fra filet eller mørbrad
salt
peber
hakkede løg
4 spsk. syltet, hakket agurk
smør til stegning
4 rå æggeblommer

Kartoflerne skrælles, skæres ud til firkanter og det samme skal kødet. Hver ting steger i smør, Kødet kun i 3 - 4 minutter, hvorefter det tages op. Kartoflerne skal stege længere, 10 minutter, møre skal de være. Løgegene skal være brune. Alt holdes hver for sig. Blandes ikke.
 og gerne med hvidløg.
Serveres i rækker på et fad med de rå æggeblommer og en god salat med fransk dressing.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad 

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.