onsdag

SØNDERJYSKE FRIKADELLER

Sønderjyske frikadeller, lavet af halv oksekød og halv flæskekød, er en smule anderledes end de fleste opskrifter med mel i.
Disse frikadeller indeholder overhovedet ikke mel, men rasp og væden er ren postevand.

Farsen, der røres godt, skal være ret fast, så frikadellerne kan formes til runde kugler, der holder faconen under stegning.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen


SØNDERJYSKE FRIKADELLER

1 dl rasp
1 1/2 dl vand
250 g hakket oksesmåkød
250 g hakket flæskesmåkød
1 lille revet løg
1 æg eller 2 æggehvider
2 tsk. groft salt
1/4 tsk. peber
ca. 25 g margarine til stegning

Raspen udblødes i vandet. Kødet røres med rasp, løg, æg, salt og peber.

Farsen formes til runde frikadeller, der steger 5 - 6 minutter på hver side.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.