mandag

BACONSPÆKKET KØDFARS MED STEGTE KARTOFLER

Baconspækket kødfars med stegte kartofler, en gammeldags jævn og god måde at anvende hakkekødet på. Farsen er tilsat hakkede, kogte kartofler, sennep, chilisovs og bacon i ganske tynde skiver.

Farsen lægges i et ovnfast fad og formes til en kube. Dyp evt. en paletkniv i olie og form farsen. Farsen steger i ovnen med bouillon i bunden af fadet og de resterende skiver bacon henover.

Mellemstore skrællede kartofler koges halvt møre og anbringes ved siden af farsen i fadet, hvor de steger med de sidste 20 minutter af stegetiden.
Det kan godt være nødvendigt at efterbeune kartoflerne.

Portionen rækker til 8 personer

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968


BACONSPÆKKET KØDFARS MED STEGTE KARTOFLER 

1 kg okse- og flæskesmåkød
3 kogte kartofler
1 æg
1 løg
1 spsk. sennep
1 spsk. chilisovs
1/2 spsk. salt
1/4 tsk. peber
2 dl mælk
200 baconskiver

Bland det hakkede kød med mosede kartofler, reven løg, krydderier samt halvdelen af baconskiverne, skåret i ganske tynde strimler. Kom mælken og ægget i og rør farsen.
Læg farsen på en smurt bradepande eller i et ovnfast fad og form den til en kube.
Pensl farsen med olie.

Sæt farsen i ovnen ved stærk varme (225 grader). Hæld lidt bouillon i bunden af fadet. Når farsen har opnået en smuk brun kulør, dækkes den af de resterende skiver bacon og steger videre ved 200 grader. Spæd eventuelt med skyen under stegningen. Stegetiden er ca. 50 minutter, alt efter højde.

Skræl mellemstore kartofler og kog dem halvmøre. Sæt dem ned til kødet, pensl dem med olie og drys med salt og peber. De steger med de sidste 20 minutter. Eftergrilles eventuelt.

Baconspækket kødfars med stegte kartofler serveres med en skål grøn salat eller kogte bønner til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.