onsdag

FYLDTE SILD

Fisk er både godt og sundt og vi burde spise noget mere af den. En fast ugentlig fiskedag er stadig en rigtig god ide. Nogle vil nok besvære sig over den høje pris på fisk, men sild, som til denne gammeldags fyldte sild, er nu til at betale.

Tidligere midt i 1800 tallet var det i mange især Københavnske middelklassehjem almindeligt, uge for uge at følge en fast menu ugen igennem, hvor man spiste fisk og grød om mandagen, kål, ærter, kød og flæsk om tirsdag og torsdag, onsdag grynsuppe og steg, fredag vælling og ragout, om lørdagen øllebrød og klipfisk og sluttelig om søndagen, lidt finere f.eks. kalve- eller gåsesteg og sagosuppe med vin. Det var fortrinsvis om vinteren denne madplan blev fulgt.

Silden fylder vi med hakker persille eller groftklippet dild, tomat- eller sennepssmør. Serveres med kogte kartofler, smørklgte gulerødder eller smørdampede spinat.

Opskrift : Else Algreen 1964

 

FYLDTE SILD

1 kg sild
Grofthakket persille eller groft klippet dild
1 sammenpisket æg
groft rugmel eller rasp
salt
hvid peber
50 g smør, margarine eller olie

Rens, skyl eller udben sildene eller få fiskemanden til det. Drys med salt og lad dem ligge ca. 30 minutter. Skyl saltet af og tør fisken.

Fyld sildene med persille eller dild. Vend dem i sammenpisket æg og derefter i groft rugmel eller i fint sigtet rasp, der er krydret med salt og peber.
Hvis sildene er små, foldes de ud od lægges sammen 2 og 2 om fyldet.

Sildene steges i brunet smør eller margarine eller i en blanding af smør og olie.

Server de fyldte sild med kogte kartofler, drysset med dild og eventuelt med smørklgte gulerødder.

VELBEKOMME


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.