fredag

PETERS TRYLLEFARS

" Enhver ægtemand bør kunne lave lidt mad - i tilfælde af husets frue bliver syg, er på fødeklinik eller bortrejst. Det er for dyrt og heller ikke særlig spændende at gå på restaurant hver dag.
I de hjem, hvor fruen har arbejde og er optaget det meste af dagen, burde det være en selvfølge, at ægtemanden hjælper til med madlavningen evt. også indkøb. "

Ovenstående sagt af Kirsten Hüttemeier i 1963. - Og så følger der lige et godt råd med til datidens mand i køkkenet : " Pas på ! Klæber papiret fast til det hakkede kød, så hold hele pakken ind under rindende vand et øjeblik, og papiret går fra med det samme."

Vi går straks til en foreslået ret, tiltænkt herren i huset, Peters tryllefars. Rækker til 2 personer.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
PETERS TRYLLEFARS

250 g hakket flæskekød
2 spsk. rasp
1 æg
salt
peber
revet rå løg
1 1/2 dl mælk eller vand
Eller der købes 300 g færdigøre fars

1 pakke dybfrosne ærter og gulerødder
3 tomater
smørklatter
revet peberrod
6-7 rå kartofler

Til farsen kommes ingredienserne i en skål og farsen røres sammen.

Et ildfast fad smøres med margarine, heri ærter og gulerødder, der har kogt i lidt vand 3-4 minutter og er dryppet af. Farsen smøres over og på den lægges tomatskiver, hver med en lille klat smør eller margarine. Ind imellem revet peberrod. I kanten af fadet lægges terninger af rå, skrællede kartofler.

Fadet sættes i ovnen på nederste rille og bager 10-15 minutter ved 200 grader. Dæk fadet med aluminiumsfolie og bag videre i 15 minutter ved 200 grader.

Server Peters tryllefars med tomatketchup og koldt smør.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.