tirsdag

ÆBLE- OG HAVREGRYNSMORGENMAD

I vore dage, hvor fokus er på sundhed og helse, kappes tidens sundhedsguruer om, at være med fremme, når det gælder vores allesammens helbred. For nogles vedkommende, ikke mindst set i lyset af, at det koster samfundet formuer hvert år, at have folk parkeret i det offentlige sundhedsvæsen, bl.a. på grund af manglende motion og sund kost.

I 1933, hvor fru Constantin udgav sin kogebog "Nem Mad", havde fruen åbenbart også tænkt på ernæringsrigtig kost. Som her i denne vitaminrige morgenspise, æble- og havregrynsmorgenmad.

Fruen gør opmærksom på, at i skallen og kærnehuset på æblet, sidder værdifulde næringsstoffer. Først i 30erne skulle rå frugter og grøntsager være højeste skrig på grund af næringsindholdet og fru Constantin erkendte da, selv at være begejstret for disse.

Opskrift : Fru Constantin 1933



ÆBLE- OG HAVREGRYNSMORGENMAD

2 spsk. knuste havregryn
3 spsk. vand
3 rødkindede æbler
1 spsk. citronsaft
1 tsk. honning eller sukker

Sæt havregrynene i blød om aftenen i vandet. Riv næste morgen 3 rødkindede æbler med skallen på deri. Kom derpå citronsaft, honning eller sukker i.
En spsk. piskefløde forhøjer velsmag og værdi.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.