søndag

ROSAMUNDES ÆBLEKAGE

Rosamundes æblekage med smag af kanel og mandellåg er vidunderlig, serveret lun med vaniljesovs til.

Kagen egner sig fortrinlig som dessert eller blot til en glad kop kaffe.

Opskriften foreskriver stødte tvebakker. I vore dage er det ikke så almindeligt at have tvebakker i huset, hvorfor en virkelig grov rasp også kan bruges, men den bedste konsistens opnås med tvebakker. Det er selvfølgelig lidt nemmere.

Æblekagen monteres i et smurt ovnfast fad eller i en rund form med løs bund. 
Underste og øverste lag skal være rasp.

Opskrift : Birgitta Frantzen 1968




ROSAMUNDES ÆBLEKAGE

ca. 20 tvebakker
ca. 1/2 kg æblemos
150 g smør / margarine
1 spsk. kanel

mandellåg

200 g smør / margarine
2 æg
125 g sukker
150 g mandler

Stød tvebakkerne til groft rasp og rist det i fedtstof. Strø kanel på. Læg rasp og æblemos lagvis i et smurt ovnfast fad eller i en rund form med løs bund.

Pisk æg og sukker skummende og kom det halvsmeltede fedtstof i. Til sidst blandes smuttede, malede mandler i.
Hæld dejen over æblekagen og bag den i ovnen ved  god varme (200 grader) i ca. 1/2 time.

Æblekagen serveres lun med vaniljesovs, der kan laves fra bunden af mælk og æg eller sovsen laves simpelthen af pulver. I vore dage forhandles kartoner med færdiglavet vaniljesovs.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.