torsdag

ROSENÆG

Æg i udhulede tomater eller rosenæg af tomat og asparges er en både enkel og fin lille forret, serveret med små, ristede brødsnitter til eller som en lille lun frokostret.

Tomaterne er bedst, store og faste da de skal udhules. Det gøres lettest med en teske.

Vi bruger aspargessnitter fra dåse eller glas.

De fyldte æg sættes i et fladt ildfast fad og bages i ovnen.

Opskrift :  Else Algreen 1964


ROSENÆG

4 store faste tomater
Ca. 8 aspargessnitter
4 små æg
2 spsk. reven ost
en anelse salt og peber
ca. 
20 g smør

Skær et låg af tomaterne og skrab kernerne ud med en teske. Læg aspargessnitterne i og slå et lille æg ud i hver tomat. Drys lidt reven ost og ganske lidt salt og peber over og læg en lille klump smør over hvert æg. 

Sæt rosenæggene i et fladt, ildfast fad.

Bages i ovnen ved 175-200 grader i 12-14 minutter.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.