lørdag

KINESISK MANDELHØNE

Hvor er det en skam det skulle være nødvendigt at føle sig trist over at dele en skøn kyllingeret fra 60'erne med andre, og dejlig, det er retten. Oprindelig er kinesisk mandelhøne lavet på en ung høne, men kylling er lige så godt.

Det med tristheden skyldes den forfærdelige opvækst kyllingerne og for den sags skyld hønsene har i industrien. Det er det rene dyrplageri, ligeså burhønseproduktionen.

Heldigvis kan man ved at se sig lidt omkring på nettet, hvis ikke man har kendskab til en reel bondemand, finde et sted på landet, at hente sit fjerkræ. Så får man en udflugt ud af det også.

Opskrift : Else Algreen 1964


KINESISK MANDELHØNE

1 ung høne eller en god kylling
1 bundt persille
1 dl mandler
4-6 spsk. olie
200 g champignoner
200 g små løg
1-2 tsk. maizena
1-3 tsk. kinesisk soya
salt
peber

Rens hønen og skyl den. Kog den, knapt dækket af vand, tilsat salt og persille i 1/2 time.

Skol, smut og tør mandlerne, før de ristes i olie på en pande, til olien bliver lysebrun og tag så mandlerne op.

Tág hønen op, skær den ud, fjern skind og ben og skær kødet i fine strimler. Steg dem 5-8 minutter i olien fra mandlerne og tag dem op.

Champignonerne renses, skylles og deles i fire dele. Løgene skoldes og pilles. Begge dele steges godt igennem i olien, før hønsekødet tilsættes og steger med nogle minutter.

Rør maizenaen ud i 3 dl af den kolde hønsesuppe og lad den koge igennem. Smag til med salt, peber og kinesisk soya og hæld denne jævne, brune suppe over hønseblandingen. Lad retten koge ca. 5 minutter. Tilsæt nu de brunede mandler.

Server kinesisk mandelhøne med løse ris til.

VELBEKOMME
Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.