onsdag

GAMMELDAGS KONSERVEREDE CITRONER

Citroner er praktisk taget uundværlige i husholdningen og hertil er friske citroner selvfølgelig nummer et.

De, der har set udsendelserne med Price brødrene har nok også set, hvordan citroner kan blive langtidsholdbare, ved at opbevare dem i et glas med en masse salt. Så udmærket.

Der er imidlertid også en anden og meget gammel metode til at langtidsopbevare citroner på. Nemlig ved henkogning.
Disse citroner vil være velegnet til forskellige formål, skåret i skiver med en skarp kniv.

Mesterkokken Richardt Oest-Larsen skrev om henkogte citroner i sin kogebog fra 1943.


CITRONER, HENKOGTE

Smukke, modne citroner
koldt kogt vand

Tag, smukke modne citroner, vask og tør dem godt af, læg dem i glas og hæld koldt, kogt vand på, til det dækker frugten helt.
Glassene lukkes og anbringes i henkogningskedlen og vand hældes på som sædvanlig ved henkogning.
Temperaturen bringes op på 60 grader i 30 minutter.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.