søndag

SVENSK FARSSKINKE

De, der virkelig holder af god, gammeldags mormormad, vil ofte falde over opskrifter med farsmad. Der er så uendelig mange muligheder med hakket kød.

En god forloren hare er en klassiker, men det skader jo ikke at spejde lidt alternativt, som i denne svensk farsskinke, der stadig har sine mindst knap 50 år på bagen.

Vær lidt forsigtig med saltet. Røget kød er jo meget salt.

Opskrift : Husholdning For By og Land 1961



SVENSK FARSSKINKE

175 g røget skinke eller bov (mager)
300 g svinekød (småkød)
1/2 kg kogte kartofler
peber
evt. salt
ca. 3 dl fløde eller mælk

til panering

æg
sennep
rasp

Kødet og den udvandede skinke hakkes 4-6 gange, sidste gang med kartofler. Røres som fars. Den må ikke blive for lind.
Bradepanden smøres med fedt, farsen lægges herpå og formes som en skinke. Den pensles med sammenpisket æg, drysses med rasp, hvori er blandet ganske lidt tør, gul sennep og ridses som en flæskesteg.

"Skinken" steges i ovn 1 - 1 1/4 time ved god varme straks, derefter svag varme. Hvis ovnen er for varm, kan skinken dækkes med papir, og der kan skænkes ganske lidt væde i bradepanden.

Serveres varm eller kold med stuvede grønsager eller kogte grønsager og rørt smør.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.