torsdag

OKSEBRYST TILLAVET EFTER TYSK OPSKRIFT

Snart skal vi til at tænke kost i lidt mere solide baner.

Her ser vi på mormormad, som den så ud for knap 75 år siden, oksebryst, tillavet efter tysk opskrift, hvor kødet serveres sammen med suppen, det er kogt i, sammen med grønsagerne.

Det er Ida Spies, der skriver madopskrifter i ugebladet hjemmet 1931.


OKSEBRYST TILLAVET EFTER TYSK OPSKRIFT

saltet oksebryst (beregn 1 kg til 4 personer)
koldt vand
gulerødder
porrer
fine små kartofler
udskåret kål eller rosenkål

jævning til suppe

flormel (hvedemel)
vand

Det saltede oksebryst lægges i gryden, med så meget koldt vand, at det akkurat dækker kødet. Når suppen er afskummet, lægges forskellige grønsager ved. Når urterne er møre, tages de op og skæres småt.

Suppen jævnes med lidt udrørt flormel (hvedemel).

Kødet serveres sammen med suppen og med grønsagerne lagt udenom.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.