fredag

HÜTTEMEIERS SCRAMPI INDIENNE

Scrampi Indienne, her må Kirsten Hüttemeier da vist ha' kigget langt ud over Danmarks grænser,da hun lancerede retten, men spændende er denne risrand, fyldt med den dejligste karry- flødesovs, iblandet skaldyr og pyntet med bananskiver, strimlet rød peber og snittede mandler.

Nykogte jomfruhummerhaler er ikke et must. Dåsekrabber eller rejer kan anvendes i stedet.
Det hele kan sagtens gøres lidt praktisk. Risranden står i formen, lige til at lune i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, tildækket. Skaldyrsstuvningen er klar til at varme, mandlerne er smuttet og peberen skåret i strimler.

Retten egner sig til såvel natmad, frokostret eller blot hyggemad.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965


HÜTTEMEIERS SCAMPI INDIENNE

4 dl amerikanske ris
8 dl vand
2 spsk. olie
salt
1 æble
1 stort hakket løg
1spsk. kokosmel
2 tsk. karry
smør
1 1/2 spsk. mel
2 dl hvidvin
lidt fløde eller bouillon
12-14 jomfruhummerhaler, helst nykogte

bananskiver
rød peber i strimler
mandler i snitter

Ris, vand, olie og salt koges i 14 minutter og presses derefter op i en randform, der er smurt godt med smør.
Æblet skæres i små terninger og steges let i smørret sammen med løg, kokosmel og karry. Derpå blandes melet i og der spædes med vin og fløde til en god sovs, som smages til. Heri kommes jomfruhummere, krabber eller rejer.

Risranden serveres med stuvningen i midten og udenom lægges bananskiver, strimler af rød peber og snittede mandler.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.