mandag

HYBENSUPPE FRA CHRISTIANSØ

En skøn hybensuppe, kogt på vilde, tørrede hyben har i generationer været på middagsbordet i hjemmene på Christiansø.

Man har plukket og tørret hyben og haft dem opbevaret på dåse, hvor de kan holde sig i årevis.

Hyben er en af de mest C-vitamin rige spiser, vi kan få og så smager det jo dejligt.

Opskrift kilde : Bornholmernes Mad / Bornholms Museum


tørring af hyben

Hyben, der skal være faste og røde lægges i ovnen ved ca. 50 grader og står i 2-3 timer. De bløde hyben bliver nu stående i ovnen, der er slukket.
Eftertørrer i 2-3 uger til de er fuldstændig tørre.

HYBENSUPPE FRA CHRISTIANSØ

1/2 kg tørrede hyben fra hunderosen
1 1/2 liter vand
ca.100 g sukker
1-2 tsk. eddike

jævning

kartoffelmel
vand

De tørrede, let knuste hyben koges en times tid med vandet. Trækker i 10-12 timer og sies.
Saften koges op igen og jævnes med jævningen. Smages til med sukker og eddike.

Server den dejlige hybensuppe med en klat flødeskum på toppen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.