søndag

PARISERFRIKADELLER

Parkserfrikadeller, svært ikke at tænke pariserbøf og der er såmænd da også en vis lighed i de to retter.

En meget fin lille frokostret af frikadeller med rå æggeblomme og høvlet peberrod. Hertil en dejlig rødbedesalat og nyristet rugbrød.

Opskrift : Grethe Pedersen 1978


PARISERFRIKADELLER

375 g flæskesmåkød hakket to gange
75 g mel
3 dl mineralvand
1 æg
2 finhakkede skalotteløg
salt
friskkværnet sort peber
75 g smør til stegning

rødbedesalat

4 dl syltede rødbeder i terninger
2 spsk. kapers
1 dl hakket persille

4 rå æggeblommer
4 spsk. høvlet frisk peberrod
4 skiver ristet fuldkornsrugbrød

Rør det hakkede kød sejt med lidt salt. Tilsæt så mineralvand, æg, de hakkede løg samt mel plus 1 tsk. peber og rør alt grundigt til en lind fars.

Bland alle ingredienserne til rødbedesalaten. Form den rørte fars til fire store, flade frikadeller.
Brun smørret på en stegepande. Brun frikadellerne på begge sider og steg dem derefter ca. 5 minutter på hver side.

Anret de færdige frikadeller på et varmt serveringsfad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.