mandag

HØNS I SALMI

Høns i salmi, hønsekød, eller tag en kødfuld kylling, serveret i rødvinssovs med oliven. Hertil, smukt anbragt i kanten af serveringsfadet, butterdejssnitter.

En fin søndagsmiddag, der er lidt arbejde ved.

Opskrift : Husholdning for Land og By 1961


HØNS I SALMI

1 høne eller kylling
50 g smør eller margarine
1 dl vand
3 dl rødvin
25 g mel
50 g oliven

Hønen renses og parteres. stykkerne brunes på pande og lægges efterhånden i en gryde. Ca. 1 dl vand og halvdelen af rødvinen skænkes på og kødet dampes under låg ca. 1 1/2 time.
Kødstykkerne tages op, melet røres ud med resten af rødvinen og hermed jævnes skyen.
Sovsen smages til og tilsættes de skrællede oliven.

Kødet serveres i sovsen på et dybt fad. I kantes lægges butterdejssnitter.

VELBEKOMME

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.