torsdag

MÅGER, STEGTE

Stegte måger, fyldt med rå kartofler og stegt som vildænder, bliver nok ikke nemt at overbevise nutidens husholdninger om, kan indgå i den daglige kost. Men som et kuriosum, ser vi alligevel på det.
Opskriften er fra det sidste krigsår og der er måske en pointe her.

Mågerne er ellers jaget og nemt bytte i byerne i disse tider, hvor folk beklager sig over, at de griser på biler og andre steder, hvor der er mennesker.

Mågerne vinder i velsmag ved kogning i mælk 15 minutter før de steges.

Det meste kød sidder på brystet, ca. 80 - 100 g.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


MÅGER, STEGTE

12 måger
spæk
salt
peber
rå kartofler
50 g fedtstof
vand eller suppe
kulør
fløde
tomatpuré
jævning

Mågerne flås, lægges i kærnemælk eller eddikevand 1 døgn. Barderes (ombindes med tynde spækskiver) og fyldes med rå kartofler.

Brunes i fedtstof i en gryde, spædes og færdigsteges ved svag varme til mågerne er møre.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.